Log ind
Sådan tränar du i LOOP Fitness

Konceptet bakom cirkelträning

LOOP Fitness är ett unikt cirkelträningskoncept som ger dig en välbalanserad träning för hela kroppen på bara 24 minuter.

Själva träningen är en unik kombination av övningar som utförs på 16 fitnessmaskiner som placerats i en cirkel. De 16 noggrant utvalda maskinerna ger tillsammans en effektiv träning för både styrka och kondition.

Vid träningspassets start, väljer du en godtycklig maskin som är ledig i cirkeln. Träna på den i 45 sek tills ett DING ljud hörs och alla byter till nästa maskin i cirkeln. Det är 45 sekunder mellan DING-ljuden.

När du avklarat två hela rundor i cirkeln kommer det att ha gått 24 minuter och hela din kropp kommer då att ha tränats effektivt rakt igenom – utan väntetid.

Individuell cirkelträning

Träningen görs individuellt, dels för att ställa in den önskade belastningen på maskinen – och dels av intensiteten med vilken övningarna utförs. Så enkelt är det.

Effektiv träning baserad på HIIT

LOOPs cirkelträningskoncept är baserat på Hög Intensiv Intervall Träning (HIIT). Några av de fördelar som HIIT har är att det ökar din fettförbränning både under och efter passet. Det förbättrar också din kondition och du kommer snabbare i bättre form.

Det är därför vi med övertygelse kan säga att: 24 minuters fitness, det räcker.

Kom igång

I samband med att du börjar din träning på ett LOOP Fitness gym kommer det att finnas en dialog mellan dig och en av våra instruktörer för att ta reda på om ditt mål med träningen är viktminskning, förbättrad kondition, rehabilitering eller allmänt välbefinnande. Baserat på detta introduktionssamtal upprättas det en plan för din träning och ni kommer överens om vad du skall fokusera på i din träning. Vi kommer löpande att uppmuntra dig att delta i uppföljningssamtal för att gå igenom din träning och följa upp på din plan och träning i allmänhet.

LOOP Fitness gymmen är bemannade med instruktörer under vissa tidpunkter och på andra tidpunkter finns det ingen personal. Under obemannade tider får du träna på egen hand.

Vid de tidpunkter när en instruktör är närvarande kommer hen mestadels att vara i cirkeln. Här är instruktören tillgänglig för frågor och sparring om din träning och löpande utbildning i LOOPs träningsprogram. På detta sätt låter instruktören dig få ut det mesta av din träning så ofta som möjligt och förbättra dina resultat kontinuerligt och uppnå dina mål.

Läs mer om träningen på LOOP Fitness

Boka en gratis provträning

Vi bjuder gärna på en gratis provträning så du kan prova på LOOP Fitness.

Läs mer

Beefit – Tracka din träning

Med en klocka eller ett armband från Beefit har du all din träningsstatistik lätt til hands.

Läs mer

Gör en gratis LOOP CheckUp

Om du vill se vad träning gör för din kropp och hälsa erbjuder vi kroppsanalys i LOOP CheckUp.

Läs mer