Log ind
Vill du gärna äga ett LOOP Fitness gym?

Bli franchisepartner

Om att vara franchisepartner

LOOP är ett annorlunda fitnesskoncept. Och med det konceptet har vi uppnått stor tillväxt och framgång de senaste åren. Som franchisetagare inom LOOP Fitness blir du därmed en del av ett välkänt och respekterat varumärke, vilket ger dig en solid utgångspunkt för att skapa ett framgångsrikt företag från första dagen.

Flera gånger om året träffas alla franchisetagare och LOOP Fitness för gemensamma möten där vi diskuterar kedjans utveckling. För dessa möten förväntas alla bidra aktivt med input och idéer.

LOOP Fitness är ditt företag

Som franchisepartner är du egenföretagare och ansvarig för att driva och utveckla ditt företag. Men som en del av en kedja stöds du av sparring från LOOPs huvudkontor och dina många kollegor. Så även om du är egenföretagare är du verkligen inte ensam. Det är bara en av fördelarna med att vara en franchisepartner.

I vardagen har du en friheten till att utveckla ditt företag så länge du följer ramarna för konceptet. Och du kan alltid använda kedjans avtal och råd inom marknadsföring, ekonomi, utveckling eller andra frågor i den utsträckning du behöver det.

Fördelar som franchisepartner

 • Välkänt varumärke med en stark visuell identitet
 • Kontinuerlig sparring och råd från kedjekontoret
 • Relativt låga startkostnader med fler finansieringsalternativ
 • Bra inköpsavtal och gemensam marknadsföring
 • Koncept och manualer för nästan allt, så du behöver bara spendera din tid på försäljning, medlemsservice och utveckling av ditt gym
 • Bra möjligheter att nå ”break-even” redan efter några månaders efter öppning och uppnå ett likviditetsöverskott redan under år 1
Testimonial icon

Jag strävar efter att vara så synlig som möjligt i vardagen. Själv är jag platschef i min hemstad Næstved och besöker mina övriga gym så ofta som möjligt. Jag ser fram emot att komma till jobbet varje morgon och får mycket energi av att vara en del av vardagen i gymmen.

Anette Hvidtfeldt, ägare av LOOP Fitness i Næstved, Vordingborg, Sønderborg och Maribo

Vad förväntar vi oss av dig?

Du får mycket genom vårt koncept, men i slutändan handlar din framgång om dina ansträngningar och attityd till att göra affärer. En framgångsrik franchisetagare deltar aktivt i den dagliga driften och marknadsföringen av LOOP Fitness gymmet och arbetar där gärna själv. Dessutom måste du kunna motivera och utveckla dina medarbetare, så att ni tillsammans skapar ett gym som kännetecknas av engagemang och hög tillfredsställelse bland både anställda och medlemmar.

Vi kräver inte att du anger en specifik bakgrund eller erfarenhet. I gengäld förväntar vi oss att du är seriös, engagerad, lojal och villig att arbeta hårt för att bygga och utveckla ditt företag.

Känner du igen dig själv i det följande?

 • Ledare som förmår att motivera och utveckla dina anställda
 • Affärsmannaskap som gör att du hela tiden optimerar ditt LOOP Fitness gym
 • Trivs med förändring då LOOP Fitness ständigt växer och utvecklas
 • Färdigheter inom försäljning och service som hjälper till att säkerställa hög kundnöjdhet
Testimonial icon

Som franchisepartner får du ett komplett paket där man, enligt min mening, har tänkt på allt. Men i slutändan är det upp till mig att skapa affären. Det är ägaren som gör skillnaden och det tilltalar mig.

Claus Thygesen, ägare av LOOP Fitness i Ølstykke

Ansvar för egen framgång

Du är först och främst ansvarig för din egen framgång. Det är ditt företag. Men du har också ett ansvar gentemot varumärket LOOP Fitness och konceptet. Därför förväntar vi oss att du:

 • Hela tiden försöker optimera omsättningen i ditt gym
 • Säkerställer att ditt gym lever upp till de krav och standarder som ingår i konceptet
 • Har en kedjeförståelse och följer LOOPs koncept, kultur och värderingar
 • Trivs med att självständigt stå för den dagliga driften av gymmet
 • Skapar bra ekonomiska resultat

Vad kan du förvänta dig av oss?

Som franchisegivare är LOOP Fitness Sverige AB ansvarig för att säkerställa bästa möjliga ramverk och förutsättningar för att skapa ett hälsosamt företag. Detta inkluderar följande uppgifter och ansvarsområden:

 • Kontinuerlig öppning av nya LOOP Fitness gym så länge det finns utrymme på marknaden
 • Riksomfattande marknadsföring av LOOP Fitness under hela året
 • Fördelaktiga kedjeavtal om köp-, försäkrings- och serviceavtal
 • Kontinuerlig utveckling av konceptet
 • Utbildningserbjudanden för platschefer och timanställda
 • Löpande besök i ditt gym från en detaljhandelskonsult med råd om drift och marknadsföring

Ekonomin

När du öppnar ett nytt LOOP Fitness gym bör du räkna med en investering på mellan 500 000 till 1 000 000 SEK beroende på typ och storlek.

Din lön och inkomst är relaterade till ditt LOOP Fitness gyms ekonomi – om du gör det bra tjänar du mer, om du gör dåligt tjänar du mindre. För alla gym är en årslön budgeterad för en platschef. Vinsten är beroende av gymmets medlemsantal och omsättning samt andra variabler, och det finns ingen övre gräns.

Vill du vara en del av vår framgång?

Kontakta COO Claus Friis Jensen på cfj@loopfitness.se eller telefon 073-095 8499 för en närmare dialog.

Vi söker franchisepartners i hela Sverige så tveka inte att kontakta oss om du är intresserad av att bli en del av LOOP Fitness familjen.

Möt en franchisepartner, Claus

"Som franchisepartner får du ett komplett paket där man, enligt min mening, har tänkt på allt."

Läs mer

Möt en franchisepartner, Anette

”Jag blev förälskad i LOOP från det ögonblick jag gick in genom dörren."

Läs mer

Möt en franchisepartner, Kenneth

"Jag lockades av LOOP eftersom träningen är enkel och effektiv. Själv hade jag just blivit pappa då och hade svårt att hitta tid att träna."

Läs mer