Log ind
Hälsa, hållbarhet och ansvar

LOOP Fitness tar ansvar

På LOOP Fitness är vi medvetna om hur vi kan bidra till folkhälsan och ta ansvar för att skapa en mer hållbar framtid. Den medvetenheten finns det några som kallar CSR. Vi kallar det att tänka sig för och alltid behandla andra så som vi vill att andra ska behandla oss. Här kan läsa mer om hur vi gör detta i praktiken.

LOOP tager ansvar for folkesundheden

LOOP Fitness tar ansvar för folkhälsan

Som vi också säger i vår vision vill vi förbättra vanliga människors hälsa. Det är både bra för individen och bra för samhället som helhet.

Enkel träning som är tillgänglig för alla
Vi vet att hålla dig i form både socialt och fysiskt ökar din livskvalitet. Vi skapar ramarna för båda i våra gym genom att erbjuda en enkel och effektiv träningsform i en inkluderande miljö där alla är välkomna – från den osäkra nybörjaren till den mer erfarna träningsutövaren.

Den viktiga, sociala gemenskapen
Hos LOOP Fitness får du träning. Men du blir också en del av ett socialt lokalsamhälle som vi vet betyder mycket för många och som är viktigt för din livskvalitet. Det är därför vi gör mycket av de sociala aktiviteterna i gymmen med att hålla föreläsningar, fira födelsedagar, tävlingar, julluncher och andra aktiviteter som stärker gemenskapen i gymmen.

Träning för barn och ungdomar
En allt större andel barn och ungdomar kämpar med fetma på grund av inaktivitet. I LOOP Fitness erbjuder vi träning för åldrarna 8-14 år och tar därmed ansvar för att barn och ungdomar kan hålla sig aktiva. Det finns inte många alternativ för barn som inte deltar i lagsporter – men LOOP Fitness är ett av dessa.

Samarbete med föreningar och organisationer
LOOP Fitness kommer löpande etablera samarbeten som är meningsfyllde utifrån vår ambition om alla ska kunna träna och må bättre.

Hjärtstartare i eller nära gymmen
Där finns hjärtstartare tillgängliga i eller nära de flesta LOOP Fitness gym.

Lokalt engagemang
Vi brinner för nära, lokala samarbeten och våra gym agerar mycket lokalt i deras vardag. Genom samarbete med andra lokala företag skapas värde och gemenskap i lokalsamhället. I en tid då många upplever att vara ensamma hjälper LOOP Fitness till att skapa utrymme för gemenskapen.

LOOP tænker bæredygtigt og grønt

LOOP tänker hållbart och grönt

Vi måste ta bättre hand om vår gemensamma planet. Därför tänker vi alltid efter när vi etablerar och driver våra gym.

Redan nu har vi gjort följande val:

 • Våra maskiner använder ingen ström, men är 100% powered-by-you
 • Inventarier i gymmen tillverkas i Danmark av främst FSC-märkt trä
 • Våra golvbeläggningar är gjorda av 100% återvunnet gummi
 • Våra vattenflaskor är gjorda av 100% återvunnen plast och självklart fria från bisfenol-a och andra saker som inte är bra för oss
 • Vi använder främst Svanenmärkta rengöringsprodukter
 • Vårt kaffe är Fairtrade-producerat (och gott!)
 • Vi ställer krav på våra leverantörer för korrekta miljö- och arbetsförhållanden
 • Alla våra trycksaker är tryckta på återvunnet papper
 • Alla våra center är med LED-ljuskällor med låg energiförbrukning
 • Kaffe och te serveras i pappmuggar

Dessutom arbetar vi målmedvetet för att förbättra följande:

 • Vattenflaskor av plast kommer att ersättas med flaskor i kartong före slutet av 2021.

Vad mer kan vi göra?

Om du har idéer för hur vi kan göra det ännu bättre på någon av ovanstående punkter ber vi dig vänligen berätta för personalen i ditt lokale gym.