Log ind

Frågor och svar

Frågor om medlemskap

Hur blir jag medlem?

Du kan teckna medlemskap antingen här på hemsidan eller i ditt lokala LOOP Fitness gym.

Måste mitt medlemskap börja/avslutas den 1:a i månaden?

Nej. Ett medlemskap i LOOP Fitness är löpande. Det innebär att ditt medlemskap börjar den dag du registrerar dig och nästa betalning sker 30 dagar eller 12 månader senare beroende på typ av medlemskap.

Hur ändrar jag mitt medlemskap?

Om du vill ändra ditt medlemskap ska du kontakta personalen i ditt lokala LOOP Fitness gym eller skicka e-post till gymmet.

Hur avslutar jag mitt medlemskap?

Du kan avsluta ditt medlemskap genom att skicka e-post till ditt lokala LOOP Fitness gym eller på plats genom att kontakta personalen.

Räcker 24 minuter?

Ja. LOOP Fitness bygger på det erkände träningsformen HögIntensiv Intervall Träning (HIT), som i otaliga studier har visat sig vara den mest effektiva träningsformen. I jämförelse med til exempel 30 minuters löpning bränner en halvtimmes HIT-träning upp till 45% fler kalorier. Forskare påpekar också att HIT är en mycket effektiv träningsform eftersom du tränar båd kondition och muskelstyrka samtidigt. Och just för att du tränar så effektivt så räcker det väl med 24 minuter!

Är det svårt?

Nej, LOOP Fitness är en otroligt enkel träningsform. Första gången du tränar kommer du att få en grundlig instruktion från en av våra duktiga LOOP-instruktörer, där det bli en dialog om dina mål osv. med träningen, så att dessa kan följes upp efteråt. Varje maskin i cirkeln inställs enkelt på önskad belastning med ett enda grepp, och efter de första träningarna kommer du att känna att det är väldigt enkelt att ta sig hela vägen runt i cirkeln.

Hur vet jag när det är dags att byta till nästa maskin?

Det finn DING-ljud i musiken. DING betyder att man ska börja övningen. 45 sekunder senare hör man DING-ljudet igen och då är det dags att byta till maskinen till höger.

Vilken typ av människor er det som tränar i LOOP Fitness?

I LOOP Fitness träffar du alla slags människor: unga och äldre, vältränade och otränade. Gemensamt för dem allihopa är att de helt enkelt vill träna utan att fokusera på hur de ser ut. På LOOP Fitness finns det plats för alla och det ger en informell och mysig atmosfär i gymmet.

Jag har hört att det finns en träningscirkel enbart för kvinnor?

Det stämmer. I många LOOP Fitness gym finns en träningscirkel som är reserverad för kvinnor. I mindre LOOP Fitness finns det bara én gemensam träningscirkel för alla.

Behöver jag anmäla mig till att träna på fasta tispunkter?

Nej, du får dyka upp precis när det passar dig och börja i träningscirkeln där det finns en ledig plats. Det kan finnas tillfällen där en LOOP-instruktör har ett särskilt fokus på till exempel puls eller funktionella träningsövningar. Du väljer själv om du vill delta gruppträningen.

Kan jag träna i alla LOOP Fitness gym?

Ja. Oavsett var du är medlem kan du träna fritt i alla LOOP Fitness gym i hela landet. Du loggar bara in som vanligt.

Jag har aldrig tränat förut, hur kommer jag igång?

Ring och boka tid för en provträning. Då är du igång på mindre än en timma. Kontakta ditt närmaste LOOP Fitness gym redan i dag.

Behöver jag ta med några speciella träningskläder?

Kläder är valfria så länge det känns bekvämt för dig. Kom dock ihåg att ha minst T-shirt och shorts. Ingen bar överkropp i LOOP Fitness.

Får jag ha på mig löparskorna som jag använder utomhus i LOOP Fitness?

Nej. Vi vill gärna ha rena och fina LOOP Fitness gym så vi ber att ni använder inomhusskor när ni tränar hos oss.

Hur mycket kan jag gå ner i vikt genom att träna i LOOP Fitness?

Det är helt upp till dig! I förhållande till ren aerob träning, såsom löpning t.ex., ger styrketräningsdelen i cirkeln några fördelar: Belastningen på musklerna ger en efterbränning på upp till 5x den energi som användes under träningen, och muskelmassan som långsamt byggs upp ger en större förbränning när man vilar. Erfarenheten viser också att regelbunden träning gör det lättare att följa en hälsosam kostplan, som i slutändan är grunden för dina resultat.

Jag spelar handboll på hög nivå. Kommer LOOP Fitness att kunna hjälpa mig att komma i bättre form?

Absolut! Cirkelträning är en mycket effektiv träningsform som i LOOPs version även stärker alla kroppens muskler. Maskinerna är konstruerade för att också träna kroppens djupa muskler, vilket ger stabilitet och en skadeförebyggande effekt. Alla som giller kontaktsporter drar nytta av detta.

Uppriktigt sagt är min fysiska form inte så bra som den har varit förut och nu kan jag knappt lyfta armarna över axelhöjd. Hur ska jag kunna använda en träningsmaskin?

Just genom att använda maskinerna vi har i LOOP Fitness tvingas kroppen in i ett rörelsemönster som är korrekt och förhindrar skador. Vilken nivå du börjar på är sekundär. Det är dock en förutsättning att du själv kan ta dig från maskin till maskin.

Jag springar 5 km två gånger i veckan, kommer inte träning i LOOP Fitness att vara slöseri med tid ?

Nej. Styrketräning påverkar också din prestation som löpare, eftersom ett antal assisterande muskler i överkroppen, skinkorna osv. inte aktiveras tillräckligt under löpning. Dessa muskler är viktiga för att uppnå högre löphastighet och löpekonomi – och som sådan spelar de en skadeförebyggande roll.

Jag har ett dåligt hjärta, kan jag träna hos LOOP Fitness?

Fråga alltid din läkare om du inte är 100% frisk. Träna inte om du mår dåligt.

Läs mer om träning på LOOP Fitness

LOOP Kidz (8-14 år)

I LOOP Kidz visar vi barnen att fitness inte är farligt men att det faktiskt är riktigt roligt.

Läs mer

Boka en gratis provträning

Vi bjuder gärna på en gratis provträning så du kan prova på LOOP Fitness.

Läs mer

Konceptet bakom cirkelträning

LOOP Fitness är en unik kombination av övningar som utförs på 16 fitnessmaskiner i en cirkel.

Läs mer