Log ind
Smart og säker träning

En säker träningsmiljö

8 goda råd

 • Håll dig hemma från träning om du känner dig trött eller har symtom som feber, hosta eller annat illamående.
 • Håll koll på belastningen i ditt gym. Under de enskilda gymmen på vår webbplats kan du se hur fullt gymmet är, så du kan välja att komma på tider när det inte är så mycket folk.
 • Ta med en fylld vattenflaska och egen handduk för att torka av under träningen.
 • Träna med rena träningskläder och duscha hemma efteråt.
 • Tvätta händerna eller använd handsprit när du kommer, byter aktivitet och lämnar gymmet.
 • Begränsa fysisk kontakt. Undvik handskakningar, kramar och håll ett rimligt avstånd från andra människor i gymmet.
 • Desinficera maskiner och utrustning under träningen.
 • Hosta och nysa i armvecket, inte i händerna.

Frågor och svar

Har du några frågor eller funderingar kring din träning? Du är definitivt inte den enda och vi svarar gärna på alla frågor du har.

Om du har en fråga som inte besvaras nedan kan du ställa den här.

När är gymmen öppna?

Våra gym har normala öppettider från kl. 5-23. Du kan alltid se bemanningstider på sidan för ditt center om du vill träna medan det finns personal. Hitta ditt gym här

Är det säkert att träna?

Vi tar säkerheten och hälsan hos dig och våra anställda på största allvar och har vidtagit alla försiktighetsåtgärder vi kan för att göra det säkert för dig att komma ner och träna. Och naturligtvis följer vi de riktlinjer som fastställts av hälsovårdsmyndigheterna. Dessutom förväntar vi oss att du som medlem också stöder ansträngningarna och följer de riktlinjer som vi kommunicerar i gymmen.

Vad gör ni för att minska smittspridningen i gymmen?

I gymmen gör vi ett antal saker för att säkerställa hygien och minska risken för smittspridning.

 • Det finns spritdispensers i alla delar av gymmet – vid ingången, i uppvärmningsområdet och i träningscirkeln
 • Det finns tydlig kommunikation i gymmen om att torka av träningsutrustningen och hålla avstånd
 • Vi rekommenderar att det alltid finns en ledig maskin mellan dig personer i träningscirkeln, så att det är minst 2 meters avstånd mellan dem som tränar
 • Vi erbjuder en gratis mikrofiberduk för alla medlemmar och tillhandahåller desinfektionsmedel för så att alla kan torka av träningsmaskinerna innan de används
 • Vi rengör och torkar av i hela gymmet noggrant flera gånger om dagen
 • I caféområdet har vi ökat avståndet. Som alltid kan du ta en god och gratis kopp kaffe – och om du inte vill sitta kvar inne kan du njuta av ditt kaffe utomhus eller på väg hem

Är coronavirus / COVID-19 smittsam genom svett?

Nej. Coronavirus / COVID-19 sprids inte genom svett, enligt FHM. Spridning av covid-19 sker framför allt vid nära kontakter mellan personer genom så kallad droppsmitta. När en infekterad person nyser, hostar, talar eller andas ut sprids små droppar till omgivningen. Smittan kan ta sig in i kroppen både via inandning eller genom att man rör med orena händer i ögon eller på slemhinnor i näsa och mun.

Jag är lite till åren och därmed i vad hälsovårdsmyndigheterna kallar riskgruppen. Är det säkert för mig att träna?

Vi tar ett stort antal försiktighetsåtgärder i gymmen och följer naturligtvis hälsovårdsmyndigheternas riktlinjer. Om du har ett försvagat immunförsvar eller är särskilt utsatt av någon annan anledning, tycker vi du ska prata med din läkare eller specialist om de tycker att det är säkert för dig att komma ner och träna.

När på dagen ska jag komma och träna om jag vill att det inte finns så många människor i gymmet?

Oftast finns det minst folk i gymmet mitt på dagen och mer folk på morgonen och på eftermiddagen. På ditt gyms lokala sida här på loopfitness.se kan du när som helst se hur stor den aktuella belastningen är i ditt specifika gym. Hitta ditt gym här.

Hur vet jag hur många som får vara i gymmet?

Vid ytterdörren till alla gym finns information om hur många människor som får vara i gymmet åt gången. Baserat på vår erfarenhet av kapacitet i gymmen kommer det inte att vara något problem att följa riktlinjerna. Vi kommer kontinuerligt säkerställa att riktlinjerna följs.

Kan jag räkna med att LOOP Fitness följer FHM:s riktlinjer?

Ja. Vi följer alltid gällande riktlinjer. Längre upp kan du läsa vad vi faktiskt gör i gymmen.

Hur ofta städar ni i gymmen?

Vi rengör gymmen flera gånger om dagen. Dessutom finns desinfektionsmedel i alla delar av gymmen, och vi uppmuntrar alla att spraya före, under och efter träning för att minska risken för infektionsspridning.

Finns det tillräckligt med desinfektionsmedel på gymmen?

Ja. Vi ser till att det finns tillräckligt med desinfektionsmedel i gymmen.

Kan jag träna som jag brukar göra?

Du kan träna ”ungefär” som vanligt. Vi uppmuntrar dig att hålla avstånd genom att bland annat lämna en maskin fri mellan dig och ”grannen” i träningscirkeln. Dessutom rekommenderar vi att du följer rengöringsanvisningarna för varje maskin. Men utöver det kan du träna som vanligt. Vi ser fram emot att träffa dig och hjälpa dig tillbaka i en bra träningsrutin.

Finns det personal i gymmet som jag kan fråga om jag känner mig osäker på någonting kring Covid-19?

I de flesta av våra gym finns det redan personal det mesta av dagen som kan hjälpa dig med eventuella frågor beträffande Covid-19-situationen, utbildning eller båda. Du kan alltid se bemanningstiderna i ditt gym här på vår webbplats. Hitta ditt center här

Kan jag byta om innan träning som jag brukar göra?

Ja, omklädningsrummen är inte stängda, så du kan enkelt byta om före eller efter träning.

Vad gör ni för att säkerställa ventilationen i gymmet?

Vi är alltid mycket noggranna med att säkerställa ventilation och luftkvalitén i våra gym och ventilera för att säkerställa en bekväm och hälsosam träningsmiljö. Dessutom kommer personalen att vara uppmärksamma på att lämna dörrar och fönster öppna där det är möjligt.

Måste jag fortfarande rengöra maskinerna om jag bär handskar?

Ja. Alla måste desinficera varje maskin de ska använda. Användning av handskar hindrar inte virus från att spridas från en yta till en annan.

Ska det finnas en maskin mellan oss om vi tränar tillsammans?

Ja. All bör hålla avstånd genom att lämna en maskin fri mellan dig och ”grannen” i träningscirkeln.

Kan jag fortfarande ta en kopp kaffe på caféet?

Ja. Caféområdet är öppet. Vi har placerat bord och stolar på ett sätt så att vi ser till att vi håller 1 meters avstånd.

Om du har en fråga som inte har besvarats kan du ställa den här